KARS / KAĞIZMAN - Kağızman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kağızman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ŞAHİNDERE MAH. 214 SK. OKUL BLOK NO: 2/8 KAĞIZMAN / KARS
Vizyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına, cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaçları doğrultusunda bünyesinde öğrenim gören herkesi Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini ve tüm insanlığı seven; kendi öz benliğini ve kabiliyetlerini bilerek bunları milletinin hizmetinde kullanmayı hedefleyen; bilimi kendisine rehber edinen,girişimci,hoşgörülü,far klı fikir ve inançlara saygılı,katılımcı,bedenen, zihnen ve ahlaken yüksek seciyeli insanlar yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerimizi; Atatürk ilke ve inkılâplarına, anayasada ifadesi bulunan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmektir. İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak sureti ile hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğun katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak.
08.30-15.55
KALORİFERLİ
Kars´tan minibüslerle
Kağızman Merkez
Kars´a uzaklık 75 km, ilçe merkezine uzaklık 2500 metre.